Hoe activeert een leerling zijn/haar account?

Nadat je als docent een of meerdere leerlingen hebt toegevoegd wordt er automatisch een unieke code per nieuwe leerling gegenereerd. Met deze code kan de leerling zijn/haar account activeren.

Een pdf met het overzicht van de codes per nieuwe leerling krijg je door te klikken op ´activatiecodes nieuwe leerlingen´. Deze pdf kun je eventueel printen en uitdelen aan je leerlingen. Hierop staat ook het stappenplan beschreven voor de leerling om zijn/haar account te activeren:

• Ga naar: <jouw unieke school URL>.schoolfolio.nl/activeren
  • Vul de code in
  • Maak je eigen gebruikersnaam en wachtwoord aan. Hiermee kun je voortaan inloggen in je eigen portfolio.

Zodra de leerling zijn/haar account heeft geactiveerd is dit zichtbaar voor de docent in de beheeromgeving van de klas. De gebruikersnaam staat dan vermeld achter de apenstaart (@).